Téli tábor 2016

A 2016-os Téli tábor képei itt tekinthetők meg. Köszönjük, hogy velünk táboroztál! De ha nem is, reméljük, hogy jövőre találkozunk!

_1100977

 

A 2016-os tábor felhívása:

“Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, mélyre hatol, az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig […] Neki kell majd számot adnunk.” Zsidók 4:12-13

“Én pedig a legkevésbé sem törődöm azzal, hogy ti hogyan ítélkeztek felettem, vagy más emberek hogyan ítélkeznek egy napon; sőt magam sem ítélkezem önmagam felett. Mert semmi vádat nem tudok önmagamra mondani, de nem ez tesz igazzá, mert az Úr az, aki felettem ítélkezik. Egyáltalán ne ítéljetek azért addig, míg el nem jön az Úr. Ő majd megvilágítja a sötétség titkait, és nyilvánvalóvá teszi a szívek szándékait, és akkor mindenki Istentől kapja meg a dicséretet.” I Korinthus 4:3-5

Felébredsz. Késésben vagy, nincs idő. Rádnehezedik a tenni kell nyomása: valamit létre kell hoznod, valakivé kell válnod. Elvégre az vagy amit teszel, amit létrehozol, nem? Programok és emberek váltakoznak, de te nem érzel semmit, máshol vagy. Otthon, vagy egy lokálban bezárod magad a fürdőbe: el a dübörgő zenétől, el az idegen hangoktól és szemektől. Megmosod az arcod, tükörbe nézel: kit látsz? Kit szeretnél látni? Isten kit szeretne látni?

A Téli tábor gondolata 2012-ben fogalmazódott meg a Genéziusz társaság éltetői között, akik több fiatal felnőtteknek szóló keresztyén evangéliumi konferenciára, elvonulási lehetőségre vágytak. 2016 februárjában ismét lehetőség nyílik az Istennel és egymással való örömteli találkozásra aktív pihenés formájában. A négy napos tábor egyszerre hív kétségeink, problémáink feltárására, izgalmas beszélgetésekre, közösségi élményre, meditációra, együtt éneklésre.  Szeretettel várunk téged is!

2016. február 18-21., Hidegszamos (Kolozs megye)

Ez volt a program 2016-ban:
program_megvaltozott

 

Ezek voltak az előadóink:

DÁVID ISTVÁN, kolozsvári református egyetemi lelkész

Tanuló teológus és kereső filozófus, négy gyerekes családapa, szerető, mégis kibírhatatlan hitvestárs – sok mindent nem ért, de nem zavarja. Egy hegymászó, akinek nem a cél, hanem az út a fontos. Bejárja azt, amit végiggondolt, és igyekszik végiggondolni azt, amit bejárt.

Meghívlak egy teára, kávéra, s közben elbeszélgetünk. Kérdéseket fogalmazok meg, elsősorban magam felé, és ez sokszor kényelmetlen. Provokálok, piszkálok, és minden önmegnyugtató, kész választ a sutba vetek. Számomra Isten személy, aki nem csak válaszokat ad, hogy aztán magunkra hagyva tovalibbenjen, hanem önmagához hív, megszólít. Én így élem meg. Erről is beszélhetek.

12655946_982972231768704_1340360381_o

 

LUKÁCS-LŐRINCZ CSILLA, lelkipásztor

Első látásra (másodikra méginkább :P) egy kisgyermekes anyuka vagyok, aki hébe-hóba még gyülekezeti munkát végez, istentiszteleteket tart. Az életem az egyetem és gyerekvárás óta lelassult, de nem bánom. Ahhoz képest, hogy mennyire féltem feladni önállóságom és szabad mozgásterem ez az élet sokkal több örömöt és apró sikert hozott, mint gondoltam volna. Férjemmel és Káleb más féléves kisfiunkkal Kutyfalván élünk és dolgozunk. Aki erre jár nézzen be hozzánk.

DSCF2184

 

TAKÁCS TÜNDE E., angolnyelv-tanár, a Calepinus Alapítvány igazgatója

Elvárások vannak, léteznek, ez egyszerűen tény. Meghatározzák a mindennapjainkat, attól függetlenül, hogy szeretjük-e őket – gondolom ez ritkább –, vagy sem. Nos, ami engem illet, az elvárások hálójában a következőkre jutottam: angolnyelv-tanárként dolgozom fiatalokkal és felnőttekkel, igazgatója vagyok egy keresztyén alapítványnak és nyelviskolának, és közel húsz éve önkéntes munkatársa a marosvásárhelyi Philothea Klubnak. Kedvelem a művészetet, szívesen olvasok, és odavagyok a jó muzsikáért. A legfontosabbak mégiscsak a kapcsolataim – elvárások ide vagy oda: tagja vagyok egy népes, igencsak zajos és vidám családnak, két erős, rendkívüli emberekből álló munkatársi csapatnak mind a munkahelyemen, mind pedig az önkéntes szolgálatban, és hosszú évek óta hűséges, melegszívű barátok viselik gondomat.

takacs_tunde_e

Reklámok